Scootmobiel kopen in Tilburg? Lees onze tips!

Bent u minder valide geworden of heeft u een mobiliteitsbeperking en wilt u zich als vanouds weer vrij kunnen bewegen? Wellicht is het kopen van een scootmobiel dan een uitkomst voor u. Mede door dit elektrisch aangedreven wagentje voelen vele mensen zich niet meer geïsoleerd in Tilburg. Een scootmobiel werd van oudsher nog wel eens invalidekarretje genoemd vanwege het logge uiterlijk en de beperkte snelheid. Tegenwoordig hebben de scootmobielen een fraaier uiterlijk, zijn gebruiksvriendelijk en er kan al gauw 100 kilometer mee afgelegd wordt voordat de accu weer moet worden opgeladen. Met een vol opgeladen elektromotor haalt de scootmobiel ongeveer 19 km per uur.
scootmobiel Tilburg

Het voordeel van onze offerteservice

Kom vrijblijvend in contact met meerdere scootmobiel leveranciers in Nederland.
Op onze website vind u informatie en tips die handig zijn om te lezen voordat u een scootmobiel aanschaft. Daarnaast hebben wij ook een offerteservice opgezet waardoor u meerdere offertes kan aanvragen van scootmobiel leveranciers. Het voordeel van deze dienst is dat u voor het kopen een goed inzicht krijgt in de prijzen van scootmobielen. Zo kunt u een goed doordachte keuze maken voor de scootmobiel die u graag wilt. Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend. Daarnaast kunt u door het vergelijken tot wel 30% besparen op de prijs van een scootmobiel ten opzichte van een persoon die de prijzen niet vergelijkt.

Vaste, opvouwbare en demontabele scootmobielen

Er zijn verschillende soorten scootmobielen op de markt in Tilburg. Het grootste onderscheid wordt gemaakt tussen de vaste, opvouwbare en demontabele types. Alle drie de varianten kunnen drie, vier of vijf wielen hebben, bestaan verder uit een bestuurdersstoel en een stuurkolom met vaak een mandje voorop voor allerhande spullen. Een opvouwbare scootmobiel is gemakkelijk in- en uitklapbaar waardoor u snel op weg bent. Dit type wordt dan ook vaak meegenomen op reis en bepaalde opvouwbare scootmobielen mag u meenemen in het vliegtuig. Ook voor binnenshuis gebruik is de opvouwbare scootmobiel erg geschikt. Deze is immers erg makkelijk op te bergen en licht in gewicht. De reguliere scootmobiel wordt ook wel de “vaste” variant genoemd omdat er niets demontabel is. Dit type wordt meestal alleen voor buitenshuis gebruikt en heeft vaak bredere banden. Ook is deze zwaarder in gewicht en voldoet aan alle regels voor het verkeer. Een laatste soort is de demontabele scootmobiel, zoals de naam al verklapt is dit type demontabel in meerdere stukken. Deze kunt u dus met gemak meenemen in de auto als u naar een verjaardag wilt of gezellig een weekend weg gaat naar Tilburg. De meeste demontabele scootmobielen zijn in 5 delen uit elkaar te halen en licht in gewicht.

vaste scootmobiel
opvouwbare scootmobiel Tilburg
demontabele scootmobiel

Overdekte scootmobiel

Een ontwikkeling van de laatste jaren is de overdekte scootmobiel. Dit type is ontstaan uit de vraag naar scootmobielen die een persoon door weer en wind van a naar b brengen. Helaas is de realiteit van het concept minder aantrekkelijk dan het klinkt. Er kleven namelijk nogal wat nadelen aan dit type vervoersmiddel. Zo rijd u niet even een winkel binnen en veroorzaakt de regen vaak condens waardoor de ramen aan de binnenkant beslaan. Een ander nadeel is dat u minder contact heeft met uw directe omgeving in Tilburg. Er is minder omgevingsgeluid dat doordringt, dit wordt door mensen wisselend positief als negatief ervaren.

Duo scootmobiel

Op een duo scootmobiel is ruimte voor 2 personen. Zo kunt u er weer samen op uit en gezellig naar de markt in Tilburg . Dit type is wel duurder in de aanschaf en is uiteraard een stuk groter dan de 1-persoonsvariant. Sinds 2015 is er ook ‘limo-uitvoering’ op de markt gebracht. In plaats van naast elkaar zitten er dan 2 personen achter elkaar. Deze scootmobielen zijn iets sneller en hebben, omdat de stoelen achter elkaar staan, een slanker model. De duo scootmobielen worden gemaakt door diverse leveranciers en worden vaak verhuurd aan dagjesmensen die er dan met zijn tweeën op uit rollen. Een nadeel is dat ze een grotere draaicirkel hebben en een minder grote actieradius.

duo scootmobiel Tilburg

Scootmobiel aanvragen in Tilburg

Het aanvragen van een scootmobiel gebeurt doorgaans door mensen die niet meer met openbaar vervoer, de fiets, auto of lopend kleine afstanden kunnen afleggen. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) moet ervoor zorgen dat iedereen deel kan nemen aan de maatschappij. De gemeente van Tilburg is verantwoordelijk voor het uitvoeren van deze wet en zodoende kunt u bij het WMO-loket een aanvraag indienen. De gemeente toetst u of u recht heeft op een scootmobiel. Mocht u in aanmerking komen voor een scootmobiel dan heeft u 2 keuzes.

 • 1. U heeft recht op een persoonsgebonden budget (pgb) waarvan u zelf een scootmobiel kan aanschaffen. U bent vrij in de keuzen van leverancier en het model.
 • 2. De gemeente neemt de verantwoordelijkheid op zich van de levering. Vaak heeft u dan weinig keuze en is de scootmobiel een standaard model.

Heeft u een aardig inkomen of een goed gevulde spaarrekening? Dan verwacht de WMO een eigen bijdrage eens in de 4 weken. Het kopen van een scootmobiel bij een leverancier uit de buurt van Tilburg is dan meestal de slimste keus. Benieuw naar de vergoedingen van een scootmobiel? Bekijk de informatie op Regelhulp.nl, een website van de overheid.

Bekende merken

Er is nu al een aantal jaren een vergrijzing gaande in Nederland, zo ook in Tilburg. Dit heeft zo zijn effect gehad op de scootmobielmarkt en het aantal leveranciers is enorm toegenomen. Enkele bekende merken zijn: Afikim, Excel, Freerider, Go Go, Molenaar, Pride, Quingo, Revatak, Shoprider, Sterling, Strider en Trophy. Elk merk heeft zijn eigen positieve en negatieve eigenschappen. Door het ‘googlen’ van een merknaam met het woord “review” of “ervaringen” erachter krijgt u een goed beeld van klanten die al eerder een Afikim, Excel, Freerider, Go Go, Molenaar, Pride, Quingo, Revatak, Shoprider, Sterling, Strider of Trophy scootmobiel gekocht hebben.

scootmobiel prijzen {plaatsnaam}

Onderhoud

Na het kopen van een scootmobiel wilt u natuurlijk dat deze in tiptop conditie blijft. Er is dus af en toe onderhoud nodig. Het voertuig bestaat uit veelal elektrische onderdelen. De elektromotor wordt aangedreven door een accu en net als bij een auto gaat er met de accu wel eens wat mis. Naast de accu kunnen er ook problemen ontstaan met de besturing, de verlichting en de wielen. Het repareren van een scootmobiel is voor een leek een onbegonnen werk. Gelukkig zijn er specialisten die u een onderhoudscontract aanbieden of snel een onderhoudsbeurt of reparatie uit kunnen voeren. Wilt u een tweedehands scootmobiel kopen? Dan is het verstandig om deze van te voren te laten keuren door een specialist. Er zijn bedrijven die de aankoopkeuring tegen een laag tarief uitvoeren.

Prijzen

U heeft besloten om een scootmobiel te gaan kopen, maar wat kunt u nu eigenlijk verwachten qua prijzen? De prijs van een scootmobiel is afhankelijk van verschillende factoren. Zo moet u eerst bepalen of u een nieuw of tweedehands model wilt kopen. Vervolgens is het merk en modeltype ook van invloed op de prijs. Eenvoudige vaste scootmobielen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €1.000.-. De prijzen van luxere modellen lopen op tot ongeveer €8.000,- voor de Rolls Royce onder de scootmobielen. Een opvouwbare variant kost gemiddeld tussen de €450,- en €2.700,- Door vooraf goed informatie in te winnen en te weten wat u wilt kunt u gericht op een scootmobiel kopen. Door het vergelijken van prijzen kunt u ook aardig besparen.

Een scootmobiel kopen; tips en vragen

Kom vrijblijvend in contact met meerdere scootmobiel leveranciers in Nederland.
Het kopen van een scootmobiel is voor veel mensen een grote uitgave. Het is dus raadzaam om vooraf veel informatie op te zoeken om te kijken wat u belangrijk vind.

Bij het kopen kunt u zichzelf onderstaande vragen stellen:

 • Wilt u opvouwbare, demontabele of vast model?
 • Wilt u een nieuwe of tweedehandse kopen?
 • 3, 4, of 5 wielen? Dit is van invloed op de wendbaarheid en stabiliteit van de scootmobiel.
 • Wat voor actieradius vind u belangrijk? Korte afstanden of gaat u er lang mee op pad?
 • De snelheid; gaat u voor de 6 tot 15 km/u scootmobielen of die van 16 tot 30 km/u?
 • Vaak onderbelicht en vergeten, de stoel, wat voor vering vind u prettig? Let ook op de gewichtslimieten.
 • Wilt u pechhulp en extra service erbij?
 • Vind u accessoires belangrijk bij het kopen van een scootmobiel?
 • Welke kleur vind u mooi?
 • Gaat u een scootmobiel kopen voor binnenshuis of voornamelijk buitenshuis?
In dit artikel van Medipoint staan ook enkele goede tips waar bij de aankoop van een scootmobiel rekening mee gehouden moet worden.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Door het beantwoorden van bovenstaande vragen creëert u een helder beeld voor uzelf wat u wilt. Schrijf alle informatie en antwoorden op zodat u er nog eens rustig over na kunt denken. Het kopen van een scootmobiel is een grote uitgave. Door de juiste beslissing te maken zult u met een goed gevoel van veiligheid en comfort weer meer vrijheid hebben in het leven. Vraag via onze website vrijblijvend offertes aan en ontvang meerdere prijzen voor een scootmobiel op maat.

Wij brengen uw wensen in kaart en kijken samen met u naar de scootmobiel die het beste bij u past!

scootmobiel prijs

Plaatsen in de gemeente Tilburg

Hoofdplaats: Tilburg
Stadsdelen: Centrum · Noord · Oost · Zuid · West · Oud-Noord · Oud-Zuid · Reeshof
Dorpen: Berkel-Enschot · Udenhout
Website van de gemeente Tilburg
Omliggende gemeenten: Dongen, Loon op Zand, Heusden, Haaren, Oisterwijk, Gilze en Rijen, Goirle en Hilvarenbeek

Over ons

scootmobiel informatie

Contact

  Scootmobielinformatie.nl
 • Bogert 1
 • 5612 LX Eindhoven
 • Nederland
 • info@scootmobielinformatie.nl