Opvouwbare scootmobiel

Een opvouwbare scootmobiel is inklapbaar. U kunt er dus eenvoudig een pakketje van maken. Het compacte formaat is ideaal als u deze mee wilt nemen in uw auto. De meeste inklapbare scootmobielen zijn in enkele stappen tot een pakketje te maken. U kunt een opvouwbare scootmobiel ook heel eenvoudig weer in elkaar zetten. Er zijn een aantal dingen belangrijk bij de aankoop van een opvouwbare scootmobiel. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat u deze kan testen, bijvoorbeeld in uw eigen omgeving. Ook de afmetingen zijn van belang, hierdoor weet u of de inklapbare scootmobiel bijvoorbeeld gemakkelijk achter in de auto past. Andere belangrijke dingen waar u op moet letten bij het kopen zijn de maximale afstand die u op een volgeladen accu kan afleggen en de snelheid. De garantie van de opvouwbare scootmobiel is ook erg belangrijk. Wij raden u daarom aan goed te kijken naar de lengte van de garantie en op welke onderdelen een garantie wordt gegeven. Het is tevens verstandig een proefrit aan te vragen bij de leverancier of winkel waar u de opvouwbare scootmobiel wilt kopen.

Voordelen

Een opvouwbare scootmobiel kent vele voordelen. Hieronder staat een overzicht:

  • makkelijk mee te nemen in een auto (let daarom bij aankoop van een scootmobiel op de afmetingen)
  • zeer compact voor op vakantie (bijvoorbeeld in vliegtuig mee)
  • een goede aanvulling op een vaste scootmobiel
  • een stuk lichter dan de vaste scootmobiel
  • eenvoudig te bedienen
  • kunnen vanwege hun compacte formaat vaak ook binnenshuis worden gebruikt

Waar kunt u een opvouwbare scootmobiel kopen?

Er zijn veel winkels waar u een opvouwbare scootmobiel kan kopen. Voor het maken van een proefrit is het natuurlijk makkelijk als de winkel bij u in de buurt zit. Indien er geen winkel in de buurt is dan kunt u natuurlijk ook via internet een opvouwbare scootmobiel kopen. Door de vergrijzing in Nederland zijn er vele online aanbieders bijgekomen die opvouwbare scootmobielen verkopen. De prijzen verschillen per website enorm. Daarom raden wij u aan om goed de specificaties alsmede de prijzen van de verschillende opvouwbare scootmobielen te vergelijken. Daarnaast is het altijd verstandig om een proefrit te maken alvorens u een opvouwbare scootmobiel kopen gaat. (Lees ook uit het AD: mensen uit Zoetermeer moeten lang wachten op scootmobiel)

Opvouwbare scootmobiel kopen: waar op letten?

Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten bij de aankoop van een opvouwbare scootmobiel. Zo is het belangrijk hoe lang de accu meegaat als deze helemaal opgeladen is. U wilt natuurlijk niet ergens met een lege accu komen te staan. Een ander punt om goed op te letten bij de aankoop van het vervoersmiddel zijn de afmetingen, met name wanneer deze ingeklapt is. Het is natuurlijk zonde wanneer u een opvouwbare scootmobiel koopt die u niet kan meenemen omdat deze niet past in de kofferbak van uw auto. Ook de snelheid en actieradius zijn twee dingen waar u goed op moet letten voor u de opvouwbare scootmobiel gaat kopen. Tot slot is ook de garantie erg belangrijk. Het is verstandig om goed na te gaan hoe lang de garantie loopt en welke zaken allemaal worden gedekt door deze garantie. Lees ook onze andere tips.

Proefrit maken

Het is sterk aan te raden om een proefrit te maken met een opvouwbare scootmobiel. Het is natuurlijk niet fijn wanneer u er één koopt die achteraf niet bevalt. Als u een proefrit maakt kunt u dan zelf bepalen welke type scootmobiel het beste bij u past op het gebied van comfort, stabiliteit en rijgemak. Er zijn namelijk veel verschillen tussen de opvouwbare scootmobielen. Bij veel scootmobielwinkels kunt u onder begeleiding van een medewerker vrijblijvend een aantal verschillende opvouwbare scootmobielen uitproberen. Bij sommige bedrijven is het mogelijk om een afspraak te maken zodat er bij u thuis een proefrit gemaakt kan worden op de opvouwbare scootmobiel. Het is natuurlijk erg fijn om in uw eigen omgeving een proefrit te maken, omdat u hier veel zal rijden.

Vraag offertes aan!

Kom vrijblijvend in contact met meerdere scootmobiel leveranciers in Nederland.
Het voordeel van offertes vergelijken is dat u kosteloos meerdere offertes aan kan vragen van scootmobiel leveranciers. Aan de hand van uw aanvraag maken zij een offerte op en ontvangt u deze geheel vrijblijvend. Zo kunt u zich goed informeren en inzicht krijgen in huidige marktprijzen voor het scootmobiel model dat u wellicht wil kopen. Vul vandaag nog uw gegevens in en vraag offertes op!