Een rollator voor zwaardere mensen

Het is helaas een feit; veel oudere Nederlanders hebben te maken met overgewicht. Uiteraard is het ook voor deze personen van belang dat ze mobiel kunnen blijven. Gelukkig kunnen wij u vertellen dat er steeds meer fabrikanten in de rollatorwereld inspelen op de behoefte van deze mensen. Zo bieden erg veel fabrikanten tegenwoordig een XL-model of heavy duty model aan. Ook deze modellen zijn van de beste comfort voorzien en zijn perfect voor de mensen met een maatje meer. Daarnaast vindt je in iedere prijscategorie een rollator voor de zwaardere mensen van de maatschappij.

Waar dient u op te letten bij de aanschaf?

Als u een rollator wilt gaan kopen die extra breed is of een rollator die extra gewicht kan houden, bent u bij Uw-rollator aan het juiste adres. Er zijn echter nog een aantal factoren waar u op kunt letten bij de keuze voor een goede rollator. Denk hierbij aan het volgende:

  • Het gewicht van de rollator
  • De breedte van de zitting
  • De wielen die gebruikt worden
rollator zware mensen

Wat het gewicht te maken heeft met de rollator

Wanneer u overgewicht hebt en een rollator nodig hebt, is het van belang dat u naar het gewicht van de rollator kijkt. Het namelijk zo dat wanneer u een grotere maat rollator nodig heeft, dat deze ook zwaarder is. Wanneer u de rollator graag meeneemt in bijvoorbeeld de auto, is het handig als deze gemakkelijk in kan klappen en u hem ook in de auto kunt tillen. Wij adviseren dan ook om te kijken naar de nieuwere modellen als dit bij u van belang is. Deze nieuwere modellen zijn namelijk een stuk lichter gemaakt. Dit heeft er mee te maken dat er verschillende materialen zijn gebruikt zoals aluminium en carbon. Om een goede keuze te maken raden we u aan om de specificaties van de rollators goed door te nemen en te vergelijken met elkaar en met uw wensen.

Een extra brede zitting van de rollator

Er zit binnen de verschillende rollators een verschil tussen de afstand van de handvatten en de breedte van de zitting. Een voordeel van de oudere modellen is dat er verschillende versies gemaakt zijn met steeds 5 centimeter meer of minder. Hierdoor kun je erg precies een fijne rollator uitkiezen. De nieuwere modellen hebben in de meeste gevallen één standaard maat en daar een bredere uitvoering van. Let er echter wel op dat een bredere rollator ook een grotere draai cirkel met zich mee brengt. Dit kan het dan ook in sommige gevallen moeilijker maken om kamers en gebouwen te betreden.

De wielen van een extra brede rollator

Doordat de rollator breder is, geeft hij ook meer steun en comfort. Dit is echter niet het enige dat het comfort kan vergroten. Wanneer je naar de banden van de rollator kijkt, kan dit ook een groot verschil geven. Zo wordt er onderscheidt gemaakt tussen zachte banden, semi banden of harde banden. In de meeste gevallen zijn de bredere rollators ook uitgerust met grotere en zachte banden. Deze zijn namelijk voor het gebruik veel fijner. Wanneer je zachte banden hebt worden de schokken van bijvoorbeeld een stoep veel beter opgevangen. Hierdoor wordt de rollator beter bestuurbaar en wordt het comfort vergroot.