Gelijkvloers wonen voor ouderen, wel of niet verhuizen?

Veel senioren verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Het is voor ouderdom en mogelijke ziektes ideaal. Het is dan namelijk mogelijk om veel langer zelfstandig te wonen. Ook kan men dan nog verhuizen op een leeftijd dat men hiervoor voldoende energie heeft. De hoge huren kunnen soms wel een bezwaar zijn. Op een iets jongere leeftijd is vaak een hypotheek ook geen probleem. Zeker niet als er al een woning is waar veel overwaarde in zit. Het is wel prettig om dan direct alle aanpassingen te kunnen doen zonder te overleggen met een huurbaas.

Kopen of huren?

Een belangrijke vraag is dus om te kopen of te gaan huren. Wanneer er gehuurd gaat worden is het belangrijk om te kijken wat de voorwaarden zijn. Mag men later ook aanpassingen gaan doen aan de woning, zoals het verlagen van de drempels en het plaatsen van een traplift? Of is dit niet mogelijk? De hoogte van de huur is ook een belangrijk punt. De eindjes moeten iedere maand wel aan elkaar geknoopt worden. Bij het kopen van een eigen gelijkvloerse woning zijn er verschillende voordelen. De hypotheekrente is laag waardoor de maandlasten ook gunstig zijn. De koopprijs kan mogelijk wel wat hoger zijn dan men zou willen. Door de lage rente maakt het in de maandlasten echter weinig verschil. Bij een koopwoning kunnen ook de aanpassingen worden doorgevoerd zoals men het zelf graag zou willen. Het geeft wat meer vrijheid.
gelijkvloers wonen ouderen

Verhuizen naar de nieuwe woning

Het is mogelijk om met de hulp van anderen zelf alles te verhuizen. Er moet dan wel veel georganiseerd worden. Denk aan het huren van een verhuiswagen, dozen, dekens, karretjes en inpakmateriaal. Een verhuisbedrijf zoals verhuisbedrijf Draagkracht inschakelen is dan een betere optie. Alles wordt van A tot en met Z verzorgd. De woning wordt kamer voor kamer verhuisd. Het is gemakkelijk om onbezorgd alles te verhuizen. Het zorgt voor gemak. Het is een goede investering om minder stress te hebben.

Bekijk de mogelijkheden

Het is goed om na te denken over de toekomst. Hoe en waar wil je gaan wonen? Wat zijn de opties en wat zijn de kosten? Door alle voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen wordt het mogelijk om de juiste keuze te maken. Een keuze welke het leven makkelijker gaat maken als je wat ouder bent, minder goed te been of misschien wat ziekelijk. Het is onbekend wat er gebeurt, maar in een gelijkvloerse woning kan je langer wonen. Rollators en scootmobiels kunnen gemakkelijk door het huis heen na enkele woningaanpassingen. We hopen dat we met dit artikel jou een een goede voorbereiding en stof tot nadenken hebben gegeven.