Scootmobiel kopen in Heerhugowaard? Lees onze tips!

Bent u minder valide geworden of heeft u een mobiliteitsbeperking en wilt u zich als vanouds weer vrij kunnen bewegen? Wellicht is het kopen van een scootmobiel dan een uitkomst voor u. Mede door dit elektrisch aangedreven wagentje voelen vele mensen zich niet meer geïsoleerd in Heerhugowaard. Een scootmobiel werd van oudsher nog wel eens invalidekarretje genoemd vanwege het logge uiterlijk en de beperkte snelheid. Tegenwoordig hebben de scootmobielen een fraaier uiterlijk, zijn gebruiksvriendelijk en er kan al gauw 100 kilometer mee afgelegd wordt voordat de accu weer moet worden opgeladen. Met een vol opgeladen elektromotor haalt de scootmobiel ongeveer 19 km per uur.
scootmobiel Heerhugowaard

Het voordeel van onze offerteservice

Kom vrijblijvend in contact met meerdere scootmobiel leveranciers in Nederland.
Op onze website vind u informatie en tips die handig zijn om te lezen voordat u een scootmobiel aanschaft. Daarnaast hebben wij ook een offerteservice opgezet waardoor u meerdere offertes kan aanvragen van scootmobiel leveranciers. Het voordeel van deze dienst is dat u voor het kopen een goed inzicht krijgt in de prijzen van scootmobielen. Zo kunt u een goed doordachte keuze maken voor de scootmobiel die u graag wilt. Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend. Daarnaast kunt u door het vergelijken tot wel 30% besparen op de prijs van een scootmobiel ten opzichte van een persoon die de prijzen niet vergelijkt.

Vaste, opvouwbare en demontabele scootmobielen

Er zijn verschillende soorten scootmobielen op de markt in Heerhugowaard. Het grootste onderscheid wordt gemaakt tussen de vaste, opvouwbare en demontabele types. Alle drie de varianten kunnen drie, vier of vijf wielen hebben, bestaan verder uit een bestuurdersstoel en een stuurkolom met vaak een mandje voorop voor allerhande spullen. Een opvouwbare scootmobiel is gemakkelijk in- en uitklapbaar waardoor u snel op weg bent. Dit type wordt dan ook vaak meegenomen op reis en bepaalde opvouwbare scootmobielen mag u meenemen in het vliegtuig. Ook voor binnenshuis gebruik is de opvouwbare scootmobiel erg geschikt. Deze is immers erg makkelijk op te bergen en licht in gewicht. De reguliere scootmobiel wordt ook wel de “vaste” variant genoemd omdat er niets demontabel is. Dit type wordt meestal alleen voor buitenshuis gebruikt en heeft vaak bredere banden. Ook is deze zwaarder in gewicht en voldoet aan alle regels voor het verkeer. Een laatste soort is de demontabele scootmobiel, zoals de naam al verklapt is dit type demontabel in meerdere stukken. Deze kunt u dus met gemak meenemen in de auto als u naar een verjaardag wilt of gezellig een weekend weg gaat naar Heerhugowaard. De meeste demontabele scootmobielen zijn in 5 delen uit elkaar te halen en licht in gewicht.

vaste scootmobiel
opvouwbare scootmobiel Heerhugowaard
demontabele scootmobiel

Overdekte scootmobiel

Een ontwikkeling van de laatste jaren is de overdekte scootmobiel. Dit type is ontstaan uit de vraag naar scootmobielen die een persoon door weer en wind van a naar b brengen. Helaas is de realiteit van het concept minder aantrekkelijk dan het klinkt. Er kleven namelijk nogal wat nadelen aan dit type vervoersmiddel. Zo rijd u niet even een winkel binnen en veroorzaakt de regen vaak condens waardoor de ramen aan de binnenkant beslaan. Een ander nadeel is dat u minder contact heeft met uw directe omgeving in Heerhugowaard. Er is minder omgevingsgeluid dat doordringt, dit wordt door mensen wisselend positief als negatief ervaren.

Duo scootmobiel

Op een duo scootmobiel is ruimte voor 2 personen. Zo kunt u er weer samen op uit en gezellig naar de markt in Heerhugowaard . Dit type is wel duurder in de aanschaf en is uiteraard een stuk groter dan de 1-persoonsvariant. Sinds 2015 is er ook ‘limo-uitvoering’ op de markt gebracht. In plaats van naast elkaar zitten er dan 2 personen achter elkaar. Deze scootmobielen zijn iets sneller en hebben, omdat de stoelen achter elkaar staan, een slanker model. De duo scootmobielen worden gemaakt door diverse leveranciers en worden vaak verhuurd aan dagjesmensen die er dan met zijn tweeën op uit rollen. Een nadeel is dat ze een grotere draaicirkel hebben en een minder grote actieradius.

duo scootmobiel Heerhugowaard

Scootmobiel aanvragen in Heerhugowaard

Het aanvragen van een scootmobiel gebeurt doorgaans door mensen die niet meer met openbaar vervoer, de fiets, auto of lopend kleine afstanden kunnen afleggen. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) moet ervoor zorgen dat iedereen deel kan nemen aan de maatschappij. De gemeente van Heerhugowaard is verantwoordelijk voor het uitvoeren van deze wet en zodoende kunt u bij het WMO-loket een aanvraag indienen. De gemeente toetst u of u recht heeft op een scootmobiel. Mocht u in aanmerking komen voor een scootmobiel dan heeft u 2 keuzes.

 • 1. U heeft recht op een persoonsgebonden budget (pgb) waarvan u zelf een scootmobiel kan aanschaffen. U bent vrij in de keuzen van leverancier en het model.
 • 2. De gemeente neemt de verantwoordelijkheid op zich van de levering. Vaak heeft u dan weinig keuze en is de scootmobiel een standaard model.

Heeft u een aardig inkomen of een goed gevulde spaarrekening? Dan verwacht de WMO een eigen bijdrage eens in de 4 weken. Het kopen van een scootmobiel bij een leverancier uit de buurt van Heerhugowaard is dan meestal de slimste keus. Benieuw naar de vergoedingen van een scootmobiel? Bekijk de informatie op Regelhulp.nl, een website van de overheid.

Bekende merken

Als u op zoek gaat naar een scootmobiel, ziet u dat er heel veel verschillende merken scootmobielen zijn in Nederland. Sommige merken bieden goedkopere modellen aan, terwijl anderen wat duurder en luxer zijn. Bijna elk merk heeft een assortiment dat bestaat uit verschillende modellen. Veel merken verkopen niet alleen scootmobielen, maar ook andere producten die mensen met een beperkte mobiliteit helpen zoals trapliften of elektrische rolstoelen. Ook kun je bij sommige merken terecht voor accessoires van de scootmobiel. Hieronder beschrijven wij de kenmerken van een paar verschillende bekende scootmobiel merken zoals Quingo, Kymco, Pride, Handicar en Excel. Door het ‘googlen’ van een merknaam met het woord “review” of “ervaringen” erachter krijgt u een goed beeld van de positieve en negatieve eigenschappen van het product.

scootmobiel prijzen

Quingo

De Quingo scootmobiel staat bekend om zijn 5 wielen. Doordat de scootmobiel 5 wielen heeft, is deze altijd super stabiel en veilig! Alle modellen van Quingo hebben 5 wielen en zijn voorzien van de door Quingo geïntroduceerde technologie ‘Quintell’. Deze technologie zorgt ervoor dat de scootmobiel net zo goed stuurt als een 3- of 4-wiel scootmobiel. Het maken van snelle bewegingen, zoals korte bochten, is geen probleem met dit systeem. De scootmobielen van Quingo zijn verkrijgbaar vanaf €3000,-.

Vermeiren

Het bedrijf Vermeiren is opgericht in 1957 in België. Sinds toen verkocht het merk al benodigdheden voor mensen met een beperkte mobiliteit. Niet alleen scootmobielen maken deel uit van het assortiment, ook manuele en elektrische rolstoelen en andere thuiszorgproducten worden geproduceerd bij het bedrijf. Vermeiren streeft ernaar de persoonlijke wensen van zijn klanten te vervullen. Ze bieden verschillende soorten scootmobielen aan en de prijzen variëren tussen de €1500,- tot €5000,- euro.

Kymco

Kymco is een Taiwanees bedrijf en is opgericht in 1963. Eerst produceerde het bedrijf onderdelen voor het merk Honda, maar sinds 1970 produceert Kymco ook scooters, motorfietsen en quads. Pas sinds 1992 verkocht Kymco zijn producten onder de naam Kymco. Sinds een aantal jaar produceert het merk ook scootmobielen. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar en de prijzen variëren tussen de €1500,- tot €3700,-.

Pride

Het bedrijf Pride bestaat al sinds 1985 en produceerde eerst alleen trapliften. Sinds 1992 produceert Pride ook scootmobielen en breidde het assortiment steeds meer uit. Op dit moment heeft Pride een groot aantal verschillende producten voor mensen die hulp nodig hebben bij hun mobiliteit. Het merk verkoopt niet alleen vaste scootmobielen, maar ook opvouwbare scootmobielen onder de naam Go-Go. Prijzen variëren tussen de €800,- en €5000,-.

Shoprider

Het internationale merk Shoprider uit Californië is producent van scootmobielen, liftstoelen, elektrische rolstoelen en elektrische vouwfietsen. Het merk staat bekend om zijn betrouwbaarheid, veiligheid en betaalbaarheid. Verschillende soorten scootmobielen zijn verkrijgbaar, onder andere ook de duo scootmobiel en de overkapte scootmobiel. Prijzen beginnen bij €800,- voor een opvouwbaar model tot €6500,- voor een overdekte scootmobiel.

Practicomfort

Practicomfort heeft een breed assortiment aan scootmobielen, elektrische rolstoelen en ook scootmobiel accesoires. U kunt er opvouwbare en vaste scootmobielen vinden, hiervan zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Practicomfort heeft een handige website waar u de verschillende soorten scootmobielen kan vergelijken, de website heet https://www.practicomfortscootmobiel.nl/.

Handicare

Het bedrijf Handicare is een van de grootste bedrijven van mobiliteitszorg ter wereld. In meer dan 50 landen verkoopt Handicare zijn producten, waaronder ook scootmobielen. Het bedrijf is in 1886(!) opgericht en begon met het produceren van liften. Later werden dit ook trapliften en scootmobielen. De scootmobielen hebben 3 of 4 wielen en prijzen variëren tussen de €2500,- tot €6000,-.

Excel

Excel scootmobielen is onderdeel van Os Medical. Dit bedrijf is in 1971 opgericht met als doel producten ontwikkelen voor mensen met een beperkte mobiliteit. Dit merk produceert wederom niet alleen scootmobielen, maar ook elektrische rolstoelen, elektrische scooters en ook toilet- en douchehulpmiddelen. Excel produceert scootmobielen met 3 en 4 wielen en de prijzen variëren tussen de €3500,- tot €5500,-.

Afikim

Afikim Electrical Vehicles produceert al meer dan 40 jaar scootmobielen. Het bedrijf komt uit Israël en is internationaal bekend. Afikim zet veiligheid en comfort op de eerste plek en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen voor scootmobielen en de Europese ISO 9001-. Ook heeft het de CE- en EN 12184-certificeringen. De prijs van deze scootmobielen ligt wat hoger. Een opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €1100,-, maar een 3 of 4 wiel scootmobiel begint bij €6000,-.

Strider

Het merk Strider is onderdeel van Days Healthcare, gevestigd in Engeland. Al sinds 40 jaar produceert Strider producten voor mensen met een beperkte mobiliteit. Qua scootmobielen focust het merk zich vooral op de stabiele 4 wiel modellen. De prijzen variëren van €1400,- tot €5000,-.

Sterling

Sterling scootmobielen is onderdeel van Sunrise Medical, een grote internationale onderneming. De scootmobielen worden in meer dan 90 landen over de hele wereld verkocht. Het merk staat ook erg bekend om zijn geavanceerde rolstoelen van Quickie, Zippy en Breezy. Prijzen beginnen bij €1200,- voor een opvouwbare scootmobiel tot €7000,- voor een scootmobiel met 3 of 4 wielen.

Onderhoud

Na het kopen van een scootmobiel wilt u natuurlijk dat deze in tiptop conditie blijft. Er is dus af en toe onderhoud nodig. Het voertuig bestaat uit veelal elektrische onderdelen. De elektromotor wordt aangedreven door een accu en net als bij een auto gaat er met de accu wel eens wat mis. Naast de accu kunnen er ook problemen ontstaan met de besturing, de verlichting en de wielen. Het repareren van een scootmobiel is voor een leek een onbegonnen werk. Gelukkig zijn er specialisten die u een onderhoudscontract aanbieden of snel een onderhoudsbeurt of reparatie uit kunnen voeren. Wilt u een tweedehands scootmobiel kopen? Dan is het verstandig om deze van te voren te laten keuren door een specialist. Er zijn bedrijven die de aankoopkeuring tegen een laag tarief uitvoeren.

Prijzen

U heeft besloten om een scootmobiel te gaan kopen, maar wat kunt u nu eigenlijk verwachten qua prijzen? De prijs van een scootmobiel is afhankelijk van verschillende factoren. Zo moet u eerst bepalen of u een nieuw of tweedehands model wilt kopen. Vervolgens is het merk en modeltype ook van invloed op de prijs. Eenvoudige vaste scootmobielen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €1.000.-. De prijzen van luxere modellen lopen op tot ongeveer €8.000,- voor de Rolls Royce onder de scootmobielen. Een opvouwbare variant kost gemiddeld tussen de €450,- en €2.700,- Door vooraf goed informatie in te winnen en te weten wat u wilt kunt u gericht op een scootmobiel kopen. Door het vergelijken van prijzen kunt u ook aardig besparen.

Een scootmobiel kopen; tips en vragen

Kom vrijblijvend in contact met meerdere scootmobiel leveranciers in Nederland.
Het kopen van een scootmobiel is voor veel mensen een grote uitgave. Het is dus raadzaam om vooraf veel informatie op te zoeken om te kijken wat u belangrijk vind.

Bij het kopen kunt u zichzelf onderstaande vragen stellen:

 • Wilt u opvouwbare, demontabele of vast model?
 • Wilt u een nieuwe of tweedehandse kopen?
 • 3, 4, of 5 wielen? Dit is van invloed op de wendbaarheid en stabiliteit van de scootmobiel.
 • Wat voor actieradius vind u belangrijk? Korte afstanden of gaat u er lang mee op pad?
 • De snelheid; gaat u voor de 6 tot 15 km/u scootmobielen of die van 16 tot 30 km/u?
 • Vaak onderbelicht en vergeten, de stoel, wat voor vering vind u prettig? Let ook op de gewichtslimieten.
 • Wilt u pechhulp en extra service erbij?
 • Vind u accessoires belangrijk bij het kopen van een scootmobiel?
 • Welke kleur vind u mooi?
 • Gaat u een scootmobiel kopen voor binnenshuis of voornamelijk buitenshuis?
In dit artikel van Medipoint staan ook enkele goede tips waar bij de aankoop van een scootmobiel rekening mee gehouden moet worden.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Door het beantwoorden van bovenstaande vragen creëert u een helder beeld voor uzelf wat u wilt. Schrijf alle informatie en antwoorden op zodat u er nog eens rustig over na kunt denken. Het kopen van een scootmobiel is een grote uitgave. Door de juiste beslissing te maken zult u met een goed gevoel van veiligheid en comfort weer meer vrijheid hebben in het leven. Vraag via onze website vrijblijvend offertes aan en ontvang meerdere prijzen voor een scootmobiel op maat.

Wij brengen uw wensen in kaart en kijken samen met u naar de scootmobiel die het beste bij u past!

scootmobiel prijs

Plaatsen in de gemeente Heerhugowaard

Stad: Heerhugowaard
Dorpen en gehuchten: Broekhorn · De Noord · Veenhuizen · Verlaat
Website van de gemeente Heerhugowaard
Omliggende gemeenten: Schagen, Hollands Kroon, Opmeer, Langedijk, Koggenland en Alkmaar

Over ons

scootmobiel informatie

Contact

  Scootmobielinformatie.nl
 • Waarderweg 19
 • 2031 BN Haarlem
 • Nederland
 • info@scootmobielinformatie.nl